top of page

Om mig

Himmerlands Hesteterapi er ejet og drevet af Charlotte Ambrosius Bach.

Jeg er uddannet certificeret fysiurgisk hesteterapeut i 2021 hos Center for dyreterapi i Hirtshals. Uddannelsen er internationalt godkendt af IICT og IEBWA. Ud over det så er jeg også medlem af foreningen Godkendte hesteterapeuter, som er din sikkerhed for at jeg altid er opdateret da det kræver at jeg tager efteruddannelse hvert år. Se mere nederst på siden.

4.png
Om mig: About
RemoteMediaFile_6553760_0_2021_09_05_14_11_54.JPG

Jeg hedder Charlotte Ambrosius Bach, jeg er 28 år gammel. Jeg bor på en ejendom med min lille familie, som består af mig, min mand Jonas på 28 år og vores søn Liam på 2 år. Vi har selv bygget hal, tilbygning til stalden, ridebane og masser af andet siden vi overtog ejendommen i oktober 2019. Vi har 3 heste stående her hjemme og jeg elsker af have hestene tæt på mig og man vil jo altid gerne have flere. Denne familie, ejendom og uddannelse er en drøm gået i opfyldelse!

Om mig: Billede
IMG_3867.HEIC
Om mig: Billede

Jeg har altid elsket heste og omgangen med dem. Siden jeg var 6 år gammel har jeg redet og haft omgangen med hestene. Direkte efter 10. klasse tog jeg grundforløbet, dyrepasser med speciale i heste. Men da jeg tog arbejde i en stald hvor de ikke tog elever ind blev det ved grundforløbet.  Jeg har jeg arbejdet i mange salgs og trænings-stalde b.la. Hesselhøj, Munkedal horses og Esbjerg og omegns rideklub. Så har haft en bred omgang med alle slags heste fra Hingste til hingstekåring i Herning, til konkurrencehesten på Grand Prix niveau og til rideskolehesten og alle slags heste fortjener i mine øjne det bedste man kan give dem. 

Min vision er at hjælpe heste til bedre trivsel, og på den måde give ejer og rytter større rideglæde og mulighed for bedre præstationer.

Om mig: Tekst
41409109_10217104766401181_823654262130081792_n_edited.png
Om mig: About
logo 04.jpg
Om mig: Billede

Godkendt hesteterapeut

Hvad betyder det?

Jeg er medlem af foreningen - Godkendt Hesteterapeut.


En godkendt hesteterapeut har gennemført en grundig uddannelse med udgangspunkt i hestens anatomi og biomekanik, bevægeanalyse, muskelanalyse, palpation samt diverse relevante terapiformer som fremmer bevægelighed og afspænder muskler.


Medlemmerne af foreningen er udelukkende uddannet på skoler, som er internationalt godkendt til uddannelse og efteruddannelse gennem IICT og IEBWA. 


Desuden er det et krav at medlemmerne er ansvarsforsikrede, med en særlig udvidet ansvarsforsikring, som gælder når vi arbejder på din hest. Desuden forpligter jeg mig som medlem, til at deltage i minimum 14 timers efteruddannelse årligt, hvilket sikrer, at jeg som godkendt hesteterapeut, er opdateret med nyeste viden inden for faget.


Det er strengt påkrævet, at medlemmer følger dansk lovgivning omkring arbejdet med andre folks heste. Jævnfør loven om dyrlægegerning er det at ”behandle og stille diagnoser” kun forbeholdt uddannede dyrlæger. Således udfører vi ikke manipulation eller akupunktur, da dette ikke er lovligt at praktisere med mindre man er uddannet dyrlæge. 
Vi holder os udelukkende til evaluering af spænding og bevægelighed, og anvender terapiformer som afspænder og skaber bevægelighed og balance. 
Vi samarbejder gerne med dyrlæger og andre fagfolk – og henviser altid til disse når det er relevant.


Når du vælger en terapeut, som er medlem af foreningen Godkendte Hesteterapeuter, er du sikret at terapeuten har gennemført en international godkendt uddannelse, er opdateret omkring faglig viden, er optimalt forsikret, samt arbejder i samarbejde med andre fagfolk og med fokus og hensyn til den danske lovgivning.

Om mig: Tekst

International Institute For Complementary Therapists

Er en international organisation, som beskæftiger sig med akkreditering, kvalitetssikring og forsikring indenfor komplementære terapiformer til mennesker og dyr. De spænder over alt fra meget alternative tilgange som healing over akupunktur og til 100% videnskabeligt funderede teknikker som laserterapi og manuelle terapiformer, som dem der benyttes i Fysiurgisk terapi. 

Hos IICT er der fokus på, at deres associerede uddannelsesudbydere tilbyder et seriøst og dybdegående pensum, har fastlagte retningslinjer omkring administration, etik og forsikring, samt hvilke terapiformer der anvendes.
I dette forum er Center for Dyreterapis uddannelser godkendt og desuden finder vi bl.a. Masterson Method fra USA og Equestricare fra Australien, som begge er meget populære og respekterede uddannelsesudbydere og udviklere omkring den veterinære fysioterapi og forskellige tilgange til den.

Om mig: Tekst

International Equine Body Worker Assosiation.

Er verdens førende brancheforening indenfor kropsterapi til heste. Oprindeligt er foreningen dannet af folkene bag Equinology, som var blandt de første i verden til at udbyde uddannelse indenfor hestemassage og fysioterapi. Foreningen rummer medlemmer fra flere seriøse uddannelsesudbydere internationalt. I Danmark er Center for Dyreterapi godkendt og er blandt andet i fint selskab med alle Equinologys afdelinger. 
IEBWA er et verdenskendt kvalitetsstempel i vores branche og er velkendt og udbredt i England, USA, Afrika og Australien.
Kravene for at blive godkendt skole hos dem er tårnhøje og de fokuserer blandt andet på undervisernes erfarings- og uddannelsesniveau, indhold af pensum, længde på uddannelserne, referencer samt skolens etik og fokus på national lovgivning indenfor faget. 
Bag godkendelserne her er blandt andet Debranne Pattillo, MEEBW og Nicole Rombach, APM (ITEC), MEEBW, CCBW, PG, AM, MSc., PhD, som begge underviser og udvikler massage og fysioterapi på verdensplan.

Om mig: Tekst
bottom of page